woensdag 13 maart 2013

Vleessalade + turnen

Dag iedereen,

Vandaag hebben we iets lekkers gemaakt voor
op toastjes of op een boterham,
Vleessalade!

Wat heb je nodig?
- 6 sneden hesp ( of ander vlees dat je lekker vindt )
- mayo
- 3 hardgekookte eitjes
- peper en zout
- eiersnijder
- bordjes
- messen
- kom
- lepel

Heb je alles?
Start !

Was je handen.
 Leg alles klaar.
 Neem een snee hesp en snij ze in kleine stukjes.


Doe alle stukjes hesp in een kom.
Neem de hardgekookte eitjes.
 Pel de eitjes.
 Neem de eiersnijder.
Leg het ei er in.
 Duw nu de eiersnijder dicht.
 Neem dan het ei voorzichtig en leg het in de andere richting in de eiersnijder.
Duw de eiersnijder nog eens dicht.
 Doe de stukjes ei bij de hesp.
 Bo toont je nog eens hoe het moet.




 Ook Ellen kan de eiersnijder al goed gebruiken.



 Ziezo, nu alles al eens goed mengen.

 Neem wat mayonaise en doe het in de kom.
Begin met een beetje, je kan er altijd nog bijdoen.
Dan goed roeren.


 Doe er nog een snuifje peper en zout bij.



Dan is het even tijd om te gaan ontspannen ...
TURNEN!
Wij, Ellen, Dries, Charlotte, Bo, Jules en Remco hebben er zin in!
Wat vind je van onze mooie petten?


Dan gaan we om ter eerst naar de overkant
geraken op verschillende manieren.
Lopen, 
 Lopen op handen en voeten, 
 rollen, 
Kruipen op de knieën, 
 Lopen als een hondje,

 Goed gedaan hé! Voldoende gesport, nu terug naar de klas.

We zijn klaar om eens te proeven.

Neem wat vleessalade en smeer het op een toast.

 Remco vindt het lekker,
 Ellen smult er lekker van,
 Bo krijgt er maar niet genoeg van,
 Remco wil graag nog! Ook Jan eet het graag! 
 Hmmmmm! 
 Ritchy geniet van zijn lekker toastje.
Zo, nu weten jullie ook weer hoe jullie lekkere vleessalade moeten maken.

Veel kookplezier!

Juf Ines & Juf Ine
onze koks Bo, Ellen & Remco,
onze smullers Jan, Ritchy en Maxim
en onze turnvrienden Dries, Charlotte en Jules

Tot volgende week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten